Наразі центральна влада, на думку заступника Єрмака, просто слідкує за тим, що відбувається. Про це Тимошенко сказав під час виступу на форумі UkraineInvest Talks: Dnipro.

До теми Кличко VS Зеленський: хто перший отримає "політичний нокаут" та що буде з КМДА

У Кличка дійсно є дві проблеми: зрозумілий і швидкий розвиток Києва (в першу чергу, інфраструктурний, хоча не тільки) і питання корупції у місцевій владі. Цим другим питанням нині займаються правоохоронні органи, а ми в Офісі Президента та Кабінеті Міністрів дивимося, чим все це закінчиться,
– заявив Тимошенко.

Конфлікт Кличка з центральною владою

За словами мера столиці, у нього немає конфліктів з президентом чи урядом. Втім, Віталій Кличко в інтерв'ю для "Бабеля" підкреслив, що все-таки загострення бувають.

Одне з них – масові обшуки в комунальних підприємствах (на думку Кличка). За останні тижні їх було понад 70. Мер вважає, що на нього просто тиснуть, бо хочуть звільнити з посади голови КМДА.

Нагадаємо, що з обшуками прийшли навіть у будинок, де живе Кличко, але правоохоронці зайшли у квартиру до його сусідів.

Цікаво Кличко готується до звільнення з посади голови КМДА, але хоче зберегти владу, – експерт

Втім, позиція Банкової є інша. Там впевнені, що політики в обшуках немає, а корупція у Кличка є. Як заявив під час великої пресконференції президент Володимир Зеленський, "просто не треба було красти з бюджету".

Про справу в КСУ та Черновецького

Конфлікт чи то загострення між Кличком й Банковою існує від часів Андрія Богдана. А у Конституційному суді триває розгляд справи за поданням нардепів попереднього парламенту – з'ясовують, чи має право центральна влада звільняти Кличка з посади голови КМДА.

Як відомо, він обіймає це крісло одночасно з посадою мера столиці.

Тоді режим Януковича зміг звільнити його з цієї посади й призначив на це місце свою людину Олександра Попова, а Черновецький лишився номінальним керівником Києва.