У церемонії святкування взяли участь тисячі жителів Київської області, представники всіх сіл, селищ і міст Київщини. Під час святкування були представлені експозицій творів образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва майстрів народної творчості, концертна програма "Скарби Київщини" за участю аматорських колективів області, святковий музичний феєрверк і багато іншого.

Під час виступу на заході губернатор Київської області Олександр Горган зазначив, що багато років на Київщині не проводилося повноцінних святкувань річниці області. "На жаль, багато років повноцінних свят на честь заснування Київської області не проводилося. І, судячи з великої кількості присутніх і бажаючих взяти участь у святкуванні, людям дуже не вистачало таких подій. Сьогоднішнє свято День Київщини - це не просто формальна дата, це день, коли кожен район, місто і село області збираються в неформальній обстановці для спілкування, демонструють свої досягнення, діляться позитивом і підтримують один одного", - заявив губернатор Київської області Олександр Горган.

Під час свята Горган відкрив дитячий садок "Колібрі". Коментуючи будівництво дитячого садка, губернатор зазначив, що новий порядок розподілу бюджету області дозволить більш ефективно виділяти кошти саме на першочергові потреби людей, тому що розподіляти гроші будуть на основі заявок з місць і передавати гроші будуть безпосередньо на місця. "Персональна відповідальність місцевої влади за будівництво і ремонт об'єктів буде посилена, але при цьому і місцева влада, і громадськість отримають важелі реального контролю за якістю та термінами виконання робіт", - зазначив Горган.

"В основу цього алгоритму покладено принцип фінансової децентралізації та комунікації між представниками місцевої та обласної влади. Алгоритм передачі грошей на місця стане гарантією зростання нашої економіки. Більш того, сама система вибудувана так, що мінімізує людський фактор та корупційні ризики", - резюмував губернатор.

Нагадаємо, на початку вересня Олександр Горган оприлюднив результати масштабної перевірки інфраструктурних об'єктів області, яка виявила розкрадання бюджетних коштів на сотні мільйонів гривень, після чого анонсував необхідність зміни порядку розподілу бюджетних коштів. 21 вересня 2017 року голова КОДА під час розширеної наради, в якому взяли участь близько 700 осіб, презентував новий порядок розподілу бюджету Київської області.