За словами керівника Олександрівської лікарня Олега Атаманенка, ніхто з працівників медичного закладу в очі не бачив результатів секвенування та лабораторних досліджень хворих, які б підтверджували інфікування штамом Дельта. Лікар стверджує, що жодна лабораторія не здатна провести сертифіковані тестування для виявлення цього штаму.

Дивіться також Як зрозуміти, що ви захворіли на штам коронавірусу Дельта

Втім, медик підкреслив, що до лікування хворих на COVID-19, які підчеплять саме індійську варіацію вірусу, медики підготовлені.

В Олександрівській інфікованих Дельтою ніколи не було

Як каже Атаманенко, у головній опорній лікарні столиці ніколи не лікувалися люди, інфіковані найбільш небезпечним з наявних штамів COVID-19/

На сьогоднішній день в Олександрівській клінічній лікарні хворих на корона вірусну інфекцію штама дельта не має і не було. Але ми готові до зустрічі з любими штамами. І на сьогоднішній день у нас достатньо персоналу, достатньо медикаментів. Достатньо розхідних матеріалів , ЗІС для персоналу, щоб зутрічать інші хвилі, – підкреслив в.о. директора лікарні.

У МОЗ інформація інша

  • Натомість у Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що результати секвенування біоматеріалів двох хворих з Києва отримали з-за кордону.
  • Цих пацієнтів, за словами головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, нібито поклали на лікування до Олександрівської лікарні.
  • Привезли штам Дельта в Україну нібито жінка 66 років та її 16-річна донька, які приїхали з Росії.

Дивіться відео сюжету з керівником Олександрівської лікарні у Києві: