Як настоятель розповів у коментарі ТСН, на такий захід він прийшов уперше, щоправда має тут знайому дизайнерку Олену Голець, показ якої хотів якраз побачити.

За його словами, вона шиє одяг і йому, і багатьом семінаристам, і робить це безкоштовно, а семінаристам вона шиє пальта, костюми, сорочки.

Читайте також: Одіозний настоятель Лаври продає свій маєток за шалені гроші, – журналіст

Крім того, священнослужитель замовляє у неї футболки під підрясник, світську одежу та взуття.

"Я люблю плаття. Юбки, щоб воно було просте, знаєте. Як колись ми в молодості були. Оці штани ваші подерті, в який часто ходите, оці голі розірвані плечі – це не робить для людини краси", – додає він.

Водночас намісник Лаври наголосив, що йому більше до вподоби одяг вітчизняних виробників, але у нього є також пальто від легендарної елітної марки Burberry, яке йому подарував покійний митрополит Володимир майже 20 років тому.

Також владика зауважив, що не знає, скільки коштує одяг, який він носить, але від цін на дизайнерський одяг йому страшно.

"В нас (у Лаврі – «24») є свої майстерні. Я знаю, скільки коштує метр тканини. Починаючи від 10 євро – отакі, як у мене. Тканина буває по 15, 20. Якщо церковна тканина, вона буває в розмірі 25-35 доларів - я беру за кордоном. В нас не випускають цього", – підкреслює священник.

Читайте також: Намісник Києво-Печерської Лаври забрав в журналістки телефон

До слова, що з Оленою Голець Павло спілкується не лише про моду, але і про природу, спорт та інші питання. Зокрема, дизайнерка порекомендувала йому тренера-пауерліфтера, який допоміг вирішити проблеми із болями у спині. Деякий час владика навіть ходив до фітнес-клубу, однак зараз через проблеми зі здоров'ям він надмірно спортом не займається, а лише робить розминку.

Щодо господарства намісника Лаври, то у нього 40 гектарів землі: 9 тисяч кущів троянд, 700 дійних корів, свині, кури, город.

Нагадаємо, в 2015 році владика Павло потрапив у скандал – коли поліцейські зупинили елітний Mercedes S-класу, який привіз митрополита до Лаври, він почав розпитувати у патрульних, чи ходять вони до церкви.