Таку заяву зробив заступник ректора вишу Ярослав Цехмістер у коментарі "Громадському радіо".

Читйате також: Самогубство зниклої студентки з Туркменістану у Києві: з'явилися нові подробиці

Так, за його словами, під час останньої зустрічі з адміністрацією університету, що відбулася 30 січня, на Мукаддас Насирлаєву, яка цього ж дня вчинила самогубство, ніхто не тиснув і ніхто її не ображав.

Одразу після того, як це сталося, було створено робочу групу за розпорядженням ректора. Комісія вивчила усі обставини. Декан дав пояснення, його заступники, куратори, студенти групи та її родичі. Ми не чинили тиску на неї. Навіть в оцю останню зустріч 30 січня тиску не було. В ЗМІ була інформація, що порвали її заяву чи ображали. Цього не було. Під час цієї зустрічі було ще двоє студентів і куратор. Вони на комісії підтвердили, що на неї не тиснули чи порвали заяву,
– зауважив він.

Як підкреслює ресурс, 19 лютого у Києві під медичним університетом імені Богомольця пройшла акція у зв’язку із самогубством зниклої студентки з Туркменістану.

Зазначається, що під час заходу активісти, зокрема, звинувачували керівництво вишу в корупції.

Крім того, адвокат і очільник діаспори туркменського народу Ровшанбек Розметов припустив, що причиною конфлікту між студенткою та адміністрацією університету могла стати вимога хабаря з боку замдекана з роботи з іноземними студентами Тетяни Тимохіної.

Нагадаємо, раніше сайт "24" повідомляв, що на час розслідування зникнення та самогубства Мукаддас Насирлаєвої, керівництво Університету імені Богомольця відсторонило від виконання обов’язків Тетяну Тімохіну.

Хто така Мукаддас Насирлаєва? Це студентка першого курсу університету імені Богомольця. Була родом з Туркменістану. Зникла без вісти у Києві 30 січня, з того часу почалися її пошуки як з боку небайдужих людей ( у соцмережах і у людних місцях столиці почали з’являтися повідомлення про зникнення дівчини), так і з боку поліції. Відомо, що у день зникнення вона поїхала на заняття та, зокрема, перебувала у декана, а опісля не повернулася додому та не відповідала на дзвінки.

У соцмережах повідомлялося, що дівчину могли відвезти на спортивному автомобілі Hyundai з двома дверима, з прибалтійськими номерами, чорного матового кольору, номер починається на 167, однак у підсумку завдяки відео з камер спостереження правоохоронці зробили висновок, що дівчина покінчила життя самогубством, зістрибнувши з мосту імені Патона.