Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Читайте також: Шахраї винайшли новий спосіб крадіжки грошей з кредиток

Організоване злочинне угрупування у складі 3 осіб допомагало перетнути державний кордон мешканцям Індії, Пакистану, АР Крим, країн Близького Сходу. Фігуранти кримінального провадження організовували незаконний перетин за грошову винагороду у сумі 3 тисяч доларів США.

Окрім цього, члени групи виготовляли підроблені паспорти, шенгенські візи, свідоцтва про народження, посвідки проживання на території України. Також незаконне угрупування займалось виготовленням документів для проживання в АР Крим.

Читайте також: Перестрілки та поліцейські-"перевертні": на Дніпропетровщині провели масштабну спецоперацію

Правоохоронці за місцем проживання фігурантів виявили та вилучили техніку, засоби для виготовлення підробних документів, а також 2 пістолети-кулемети, 5 пістолетів та 1300 патронів різного калібру.


Затримання злочинного угрупування/ Прес-служба прокуратури Київської області


Вилучена зброя/ Прес-служба прокуратури Київської області


Підроблені документи/ Прес-служба прокуратури Київської області


Підроблені документи/ Прес-служба прокуратури Київської області

На підставі частини 3 статті 332 Кримінального Кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене організованою групою – триває досудове розслідування. Членам незаконного угрупування загрожує позбавлення волі строком до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 26 березня березня у Києві на Святошинському озері невідомі забили до смерті представника громадського об'єднання "Біличанський рибалка" Миколу Ярему.