Ми перемогли. ЦВК одноголосно поновила мене як кандидата і в мери, і в депутати Київради на чолі списку партії "Нове життя", - розповіла Оробець на своїй сторінці у Facebook.

Як відомо, Лесі Оробець заборонили брати участь у виборах мера Києва. За словами Оробець, формальної підставою для припинення її участі у київських виборах було те, що в мери вона йде як самовисуванець і як позапартійна очолює партійний список.

Ситуація зі зняттям кандидатури Оробець на виборах столичного голови стала причиною публічної перепалки з опонентом Віталієм Кличком у Верховній Раді. Оробець була по-жіночому емоційною, Кличко намагався переконати депутатку фактами.

Згодом нардеп і кандидат у мери Києва Андрій Іллєнко заявив, що представники "Свободи" в ТВК не підтримали рішення про зняття з виборів мера Києва Лесі Оробець та Іваніа Салія.

Хто має бути переможцем має вирішувати громада, а не ТВК. Кажу це, бо знаю на своєму досвіді, що таке нечесна гра проти тебе та фальсифікації, — додає він.

Центральна виборча комісія також відновила Івана Салія кандидатом на пост мера Києва і в депутати Київської міської ради за списком партії "Нова сила".

Це рішення ЦВК прийняла на засіданні в четвер. Зокрема, ЦВК скасував постанови Київської міської виборчої комісії від 13 травня.

Нагадаємо, Київська міська виборча комісія зареєструвала Салія 25 квітня 2014, однак 13 травня зняла з реєстрації за одночасне балотування на посаду мера і в депутати Київради.