Така ситуація склалася у медзакладі через борги, які виникли після того, як установу спробували передати на баланс міста.

Необхідна температура в пологовому залі 26 градусів, але тут вдвічі менше – 13. Щоб якось зігріти приміщення лікарям доводиться вмикати обігрівач. Самі лікарі теж гріються як можуть та одягають зимовий одяг.

Кабінети теж не обігрівають, бо у відділені минулого тижня від напруги загорілась електропроводка. Через холод пацієнтів в стаціонарі на ніч відпускають додому.

Опалення у закладі відключили ще за борги минулої зими. Це єдина лікарня на 20-тисячний Славутич. Вона мала спеціалізований статус, оскільки обслуговувала працівників Чорнобильської станції, але 2 роки тому фінансування скоротили.

Читайте також: Де в Україні не увімкнули опалення і чому

На комунальні платежі взагалі не виділили ні копійки. Не вистачає коштів на медикаменти та харчування пацієнтів. В мерії кажуть, стільки грошей просто не має. І лікарню на баланс не приймають.

Обурені лікарі вийшли на протест під стіни Верховної Ради. Можновладці запевняють, що людей почули і необхідні кошти виділять, а сам шпиталь повернуть до державного фінансування.

Щоправда, конкретних термінів не називають. А тим часом в лікарні зростають платежі за електроенергію.

Автор сюжету – Олена Капустян.