20 червня Зеленський підписав указ про реоргіназацію АП та створення Офісу президента. А вже 25 червня видав низку указів, якими звільнив та призначив своїх радників, главу Адміністрації Президента і його заступників. Тепер 10 працівників апарату мають нові посади. Всі вони – представники Офісу Президента України.

Читайте також: Скільки можна заробити на оренді Адміністрації Президента на Банковій

Кого і куди призначив Зеленський – читайте тут.

Як виглядатиме Адміністрація Президента в Українському домі?

У Зеленського показали концепцію нового президентського офісу в Українському домі.

Глава АП Андрій Богдан зазначив, що реформування АП буде як матеріальним, так і ментальним. Його заступник Руслан Рябошапка додав, що на зміну назві "Адміністрація Президента" прийде більш сучасне поняття "Офіс глави держави".

Зеленський офіс Адміністрація Український дім
Новий офіс Зеленського розташується в Українському домі

Проект офісу Зеленського в Українському домі передбачає простору актову залу, яка зможе вмістити до півтисячі осіб.

Сама адміністрація розташується на трьох поверхах будівлі, займатиме загальну площу 8 тисяч метрів квадратних і буде розрахована приблизно на 650 співробітників.

Розробники запевняють, що нова будівля буде енергоефективною – у ній будуть передбачені сонячні батареї, теплові насоси тощо.

Біля будівлі Українського дому планують обладнати фонтани, щоб площа перед нею перетворилась у привабливий громадський простір.

Зеленський Адміністрація Український дім
Перед будівлею Українського дому планують облаштувати громадський простір

Архітектори запропонували Зеленському два варіанти, де може розташуватись його кабінет. Перший – з видом на Європейську площу, другий варіант – на Дніпро.

За словами Зеленського, символічно буде, якщо вікна його робочого простору виходитимуть на Європейську площу.

Як може виглядати Адміністрація Президента в Українському домі: дивіться фото

Глава АП Андрій Богдан запевнив, що для реалізації цього проекту передбачили концепцію, коли "жодної копійки не будуть витрачати з державного бюджету".

В будівлі теперішньої Адміністрації на вулиці Банковій розташується художній музей.

Дивіться, як зараз виглядає Адміністрація Президента на Банковій

Представниця Національного художнього музею України Ольга Балашова зауважила, що є певний символізм в тому, що новий офіс президента розташується в будівлі, де свого часу з'явився перший музей Леніна у Києві.

Хто займається перевтіленням будівлі?

Реконструкцією Українського дому буде займатися архітектурне бюро 33BY. Це – компанія столичного архітектора Івана Юнакова. Він є 65 номером у списку партії "Слуга народу", а також – сином відомого архітектора Сергія Юнакова.

Як повідомив архітектор в інтерв’ю "Новому Времени", обговорювались 15 варіантів для перенесення реорганізованої Адміністрації Президента. Проблему вибору вирішувала велика група архітекторів, соціологів і транспортників. Розглядали не лише локацію, але й під’їзні шляхи і підходи до кожної будівлі.

Зараз архітектори пропрацьовують вже 4 редакцію проекту реконструкції Українського дому.

Так, на першому поверсі планують посадити дерево, яке ростиме через усю будівлю.

Адміістрація Президента Офіс Презижента архітектура будівля
Таким планують зробити перший поверх будівлі/ фото "Новое время"

Згідно з проектом президент має працювати на 4 поверсі будівлі, а 5-й віддадуть адміністрації і юридичному відділу. Третій поверх буде належати Офісу Президента і його заступникам. Стіни більшості кабінетів будуть скляними, а в цілому інтер’єр – у стилі лофт.

Український дім
Архітектор Іван Юнаков, 65 номер у списку "Слуги народу"/ фото "Новое время"

Теплопостачання у будівлі хочуть повністю переробити. Зараз вона відрізана від центрального опалення, тому планується введення нової технологічної конструкції. У ній спеціальні установки будуть створювати лід, а потім – топити його і пускати пар по трубах, підігріваючи його електричними тенами. Таке рішення допоможе зекономити електроенергії щонайменше на 4 тисячі кіловат.

Концепція нової Адміністрації Президента в Українському домі: дивіться відео

ЩО відомо про переїзд Адміністрації Президента з Банкової: