Як розповіли 24 каналу свідки інциденту, пожежа почалася о 3:50 ранку та закінчилася приблизно через годину. Більшу частину цього часу рятувальники не могли дістатися до місця події, оскільки їх машина банально не могла проїхати через запарковані з порушенням машини.

Дивіться також Біля Львова через підпал сухої трави вщент згоріли 3 автобуси: фото і відео

А оскільки власники запаркованих другим рядом автівок взагалі не вийшли, щоб перепаркуватися, рятувальники втратили дуже багато дорогоцінного часу.

Постраждали 6 машин


Наслідки пожежі в ЖК "Львівський" / Фото Віталія Салюка

  • Очевидці події кажуть, що пожежа трапилася в дворі будинків 15, 15а, 11, 11а на вулиці Миру.
  • Почалося загоряння з легковика BMW, після чого вогонь перекинувся на мікроавтобус, HAVAL та Lanos.
  • Власнику ще однієї автівки Honda CR-V вдалося врятувати свою машину від вогню. Однак без пошкоджень вона не залишилася – у позашляховика пошкоджений задній бампер.
  • Внаслідок пожежі BMW та мікроавтобус згоріли вщент. HAVAL залишився без бокової та передньої частин, а у Lanos вигоріла лише передня. Втім, відновлювати легковик може бути нерентабельно.
  • Крім того, постраждали ще й Ford Focus, у якого через вогонь розплавилися задній бампер та фари.

Водії оперативних автомобілів, за діючим законодавством, будуть нести відповідальність, якщо пошкодять чиєсь авто. Іноді розчистити шлях пожежним допомагають місцеві жителі. Щоб здвинути авто, потрібно немало рук, але полум'я з квартири і стовп чорного диму "пришвидчують" дії,
– зазначили у ДСНС.

Дивіться відео гасіння пожежі у ЖК "Львівський" у Петропавлівській Борщагівці:

Кількість потерпілих могла бути значно більшою, оскільки з однієї з машин по двору розтеклася солярка. Втім, пожежники вже були на місці, та загасили це загоряння. Повністю побороли вогонь бійці ДСНС близько 5 ранку.

На місці події досі працюють слідчі, які намагаються встановити всі обставини загоряння. За фактом умисного знищення чужого майна правоохоронці відкрили кримінальну справу.

Дивіться відео наслідків пожежі у Петропавлівській Борщагівці: