Під будівлею Нацради перебуває чимало нацгвардійців та поліцейських. Про це повідомляє телеграм-канал Pavlovsky News.

До теми Український телеканал показував парад перемоги з Москви: Нацрада йде з перевіркою

Що відомо про акцію прихильників "КРТ" і чому виникли сутички

  • На акцію вийшов весь колектив телеканалу через погрози Нацради відібрати ліцензію та п'яту поспіль перевірку.
  • Спочатку акція відбувалась мирно, але згодом сталася штовханина. Націоналісти заявили, що "сепарам" не місце в інформпросторі України.
  • Поліція втрутилась і розділила групи протестувальників.
  • Під час штовханини один із активістів Нацкорпусу бризнув сльозоточивим газом в очі прихильнику телеканалу "КРТ".

Дивіться відео сутичок під Нацрадою:

Ще одне відео з місця сутичок:

Через що Нацрада перевіряє КРТ

  • Антидержавницькі заклики

4 листопада 2019 року в ефірі каналу транслювалася передача "Прайм аналітика" з гостем Валентином Гайдаєм, а 8 листопада 2019 року "ТБУ" з ексдепутатом Євгеном Філіндашем. Як зазначає Нацрада, там поширювалися висловлення, що містять заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни і насильства тощо.

  • Парад перемоги у Білорусі

9 травня в ефірі цього телеканалу транслювали парад Перемоги у Мінську. Однак у Нацради до цього показу є претензії технічного, а не змістового характеру. Так, трансляція відбувалася з наявністю на екрані водночас двох логотипів: КРТ і білоруського С. На відміну від білоруської програми, показ параду Перемоги на українському телеканалі супроводжувався плашкою "LIVE". Тобто глядача інформували, що відбувається пряма трансляція.

  • "День перемоги" Льва Лещенка

8 травня у передачі "Принцип Гольдарба" зафіксовано трансляцію пісні "День Победы" у виконанні Льва Лещенка. Прізвище цього співака міститься в переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Що відомо про канал КРТ?

Це український інформаційний телеканал, який працює з 2003 року. На ньому часто можна побачили ретрансляцію проросійських ідей. Абревіатура назви розшифровується як Київська Русь телебачення. Телеканал змінив 7 логотипів, теперішній – 8-ий за рахунком. Перші два були стилізовані під церковні бані. Офіс каналу розташований у Києві.