Керівництво Генеральної прокуратури покриває корупцію і перешкоджає викорінювати хабарництво у відомстві. Через це генпрокурор Віктор Шокін та два його заступники мають піти у відставку. З такими вимогами люди прийшли під стіни ГПУ. Активісти незадоволені повільним на їхню думку розслідуванням справ так званих "діамантових прокурорів", затриманих на хабарі кілька тижнів тому.

Аби показати, що на злодіях і шапка горить, активісти підпалили три опудала. Акцію намагався зірвати заступник начальника Київської міліції Ігор Коваленко. Мовляв, протестувальники хуліганять. Щоправда не зміг назвати статтю, яку порушили активісти.

Читайте також: Екс-прокурора Шапакіна запроторять за ґрати

До столичних активістів долучились і харків'яни. Люди власним ходом приїхали у Київ, аби закликати Генпрокуратуру пришвидшити справу проти міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

Зрештою, активістів зголосився прийняти заступник генерального прокурора Давід Сакварелідзе.

Саме за наказом Сакварелідзе на початку липня затримали двох прокурорів — Володимира Шапакіна та Олександра Корнійця. Їх підозрюють в отриманні хабара у розмірі півмільйона доларів. У віп-прокурорів знайшли 65 діамантів і кокаїн. Згодом проти слідчих, які вели справу хабарників у погонах, відкрили кримінальні провадження.