Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Серед присутніх мітингувальників є активісти "Національного корпусу" і ветерани полку "Азов", активісти організації "Єдиний союз патріотів України", стоять кілька людей з прапором батальйону "Айдар". Багато учасників акції одягнені в камуфляжну форму.

Читайте також: У Києві посилили охорону: під Радою протестують власники авто на єврономерах

Прохід до будівлі Кабміну перегороджує кордон правоохоронців. Також кілька мікроавтобусів з правоохоронцями розташовані у внутрішньому дворі будівлі уряду. Ситуація в районі проведення мітингу спокійна.

Нагадаємо, 27 лютого Верховна Рада рекомендувала Кабміну створити Міністерство у справах ветеранів. В кінці березня уряд розпочав цей процес.

Навіщо створювати Міністерство ветеранів? В теорії – щоб усунути весь бюрократичний безлад. Міністерство має займатись розробленням державної політики у цій сфері, розробити проект змін до законодавства, визначити, як буде реалізована вся система опікування ветеранами, які питання тут є більш приорітетними та які бюджети на це потрібні. Тобто міністерство має вирішувати всі питання, пов'язані зі здоров'ям ветеранів, підтримкою їхніх родин, надання пільг, забезпечення житлом та створити умови для нормального працевлаштування.