Родзинкою заходу стало театралізоване дійство "Битва за історичний Київ", під час якого киянам показали символічний бій між незаконними забудовниками та боронителями древнього Києва.

Очікується, що 19 квітня під час пленарного засідання Київради, депутати нарешті розглянуть два важливих проекти рішення (раніше, 17 квітня, за ці документи так і не проголосували, оскільки головуючий передчасно закрив пленарне засідання). Серед них – про створення музею на Поштовій, де на місці зведення підземного ТРЦ знайшли цінні артефакти часів Київської Русі (документ передбачає ініціювання припинення інвестиційного договору, проведення якісних археологічних досліджень та створення сучасного музею археології). Ще однин проект рішення передбачає розірвання договору оренди землі з підприємством "Маркон", яке має намір звести 30-метровий готельний комплекс на Андріївському узвозі, що входить до двох охоронних зон: Андріївської церкви і Софії Київської. Таким чином, готель знаходитиметься на території, де допустима висотність будівель становить всього 9 метрів.

Автор проекту рішення про створення музею на Поштовій Площі, голова фракції "Об’єднання "Самопоміч" у Київраді Сергій Гусовський звернувся із закликом до депутатів Київради, аби вони підтримали важливий для столиці проект рішення.

"Сьогодні Київрада своїм індивідуальним голосуванням продемонструє: хто справді виступає за збереження міста, а хто просто займається балаканиною", – заявив Сергій Гусовський.

Кульмінацією заходу стало театралізоване дійство "Битва за історичний Київ". Під час перфомансу перевдягнені у незаконних забудовників та боронителів древнього Києва актори, показали символічну історію про те, як у сучасних реаліях ласі до грошей підприємці нищать історичні пам’ятки столиці. Та дійство завершилося щасливо: борці за справедливість змогли відстояти правду. Таким чином, учасники перфомансу провели паралелі з нинішніми подіями і за допомогою театрального мистецтва висловили надію, що здоровий глузд переможе і місцева влада збереже Поштову площу та Андріївський узвіз для майбутніх поколінь.