Нова інформація про стан здоров'я Балуха

Про стан Володимира Балуха після нападу розповіла співголова парламентської фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

Актуально Володимира Балуха побили невідомі: що відомо про його стан і що кажуть у поліції

Геращенко зазначила, що Балух почувається вже краще. Його відключили від апарату ШВЛ. Однак, щоб ексбранець Кремля повністю відновився і зміг повернутися до нормального життя, потрібен час.

Політикиня також повідомила: якщо в одужанні Балуха і надалі буде прогрес, чоловіка переведуть з реанімації.

Підозрюваного у нападі затримали

У прокуратурі Київської області розповіли, що підозрюваного у нападі на Балуха вже затримали. 19 вересня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді двох місяців тримання під вартою без права внесення застави. Нападником виявився 32-річний мешканець Київщини. Чоловік визнав свою вину та зазначив, що конфлікт із Балухом "відбувся на побутовому ґрунті".

Можливі версії побиття

Колишній політв’язень Роман Сущенко раніше розповів "Громадському радіо", що напав на Балуха професіонал

Характер нанесення травми свідчить про те, що було кілька ударів і характер завдання свідчить про те, що були якісь умисні дії й нанесені досить професійно, оскільки синців і побоїв немає,
– розповів Сущенко.

Колишній політв’язень також додав: якщо це хуліганство – то скоїли його люди, які вміють бити й ламати кістки.

Нагадаємо, поліція раніше розглядала чотири версії побиття: нещасний випадок, хуліганство, помста та умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Зверніть увагу Побиття Балуха: знайшли сумку з речами ексбранця Кремля

Що відомо про побиття Володимира Балуха: головне

  • 49-річного Володимира Балуха вночі 8 вересня побили невідомі. Непритомного чоловіка на вулиці знайшла перехожа.
  • Ексбранця Кремля госпіталізували у важкому стані та прооперували. Лікарі діагностували в активіста тяжку травму голови, перелом ключиці, перелом руки.
  • В Офісі Президента на інцидент відреагували миттєво. Там висловили стурбованість та висунули вимогу Нацполіції якнайшвидше розслідувати інцидент. Також там натякнули на те, що в ситуації з Балухом могло мати місце вуличне насильство. Мовляв, останніми роками в Україні воно досягло загрозливого масштабу.
  • За фактом побиття Володимира Балуха поліція вже відкрила кримінальне провадження за статтею "Розбій". Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

Радимо ознайомитися Чому вкрай складно коментувати побиття Володимира Балуха?

Хто такий Володимир Балух

  • Володимир Балух – кримський активіст, був фермером та громадським активістом. Після того, як Росія анексувала Крим, відмовився від російського громадянства.
  • Сім років тому Балух вивісив прапор України на своєму будинку, пізніше прикріпив на будинок табличку "Вулиця героїв Небесної Сотні".
  • Російські силовики затримали Балуха 8 грудня 2016 року. Мовляв, на горищі його будинку знайшли 90 патронів і кілька тротилових шашок.
  • Підконтрольний Росії суд в окупованому Криму засудив Балуха до 5 років позбавлення волі, а згодом після апеляції скоротив термін ув'язнення до 4 років і 11 місяців.
  • Балуха звільнили з російського полону 7 вересня 2019 року.