На мітинг переважно прийшли фізичні особи-підприємці. Охорона Банкової пропустила їх під саму будівлю Офісу Президента, повідомляє Укрінформ.

До теми Ресторатори влаштували літню терасу на Банковій і закликали скасувати "велюровий карантин"

Акція тривала не більше ніж пів години. Усі учасники були одягнуті в маски та дотримувались безпечної дистанції між собою.

Дивіться фото акції протесту під ОПУ: фото Укрінформ

Як інформує Pavlovsky News у фейсбуці, після автопробігу на підтримку малого та середнього бізнесу учасники акції вирішили навідатись до президента додому. Вони приїхали під заміський будинок Зеленського.

Що відомо про протести підприємців проти карантинних обмежень

  • 29 квітня понад 100 підприємців вийшли на акцію протесту під будівлею Кабінету Міністрів. Вони вимагали пом'якшення карантинних обмежень, зокрема, дозволити працювати малому та середньому бізнесу.
  • Протестувальники перекрили транспортом вулицю Грушевського. Поліцейські вимагали від людей покинути проїжджу частину, що й призвело до сутичок між правоохоронцями та мітингарями.
  • 2 травня підприємці зібралися на мітинг проти карантину під Офісом Президента. Ресторатори облаштували літні тераси і закликали дозволити роботу закладів громадського харчування, принаймні на літніх терасах.

порушення карантину
Відповідальність за порушення карантину / Інфографіка 24 каналу