Про це у прямому ефірі 24 каналу розповіла журналістка Людмила Кушнір.

Читайте також: Авіакатастрофа на Трухановому острові у Києві: вертоліт належав мільярдеру Косюку

За її словами, якщо б якийсь бізнесмен захотів літати, наприклад, з Труханового острова на дах бізнес-центру в Києві – це було б вкрай важко зробити. Адже він мав би отримати безліч дозвільних документів: згідно з чинним законодавством, над водою літати можна, а над житловими масивами – ні.

Київ
Авіакатастрофа на Трухановому острові у Києві

Та найцікавіше, як повідомила журналістка, що пілотом гвинтокрила може стати кожен. "У навчальному закладі треба навчатись 48 годин. Теорія складає 100 годин, а потім ще 50 годин самостійного навчання", – проінформували у приватній київській школі пілотів.

Цивільних гвинтокрилів в Україні – до трьох сотень, усі вони зареєстровані у базі Державіаслужби. Зараз набирають популярності екскурсії на вертольотах над Дніпром. Наприклад, півгодинний політ над Гідропарком обійдеться у п'ять тисяч гривень. Та злітати можна і до Межигір'я, і навіть до Чорнобиля чи Умані. Дозволи на кожну екскурсію отримують окремо,
– наголосила Людмила Кушнір.

І підкреслила: імовірність того, що в небі зіткнуться два гелікоптери, зведена до мінімуму. Експерти заспокоюють: українцям хвилюватися не слід, "вертольотопаду" не буде.