Про це повідомляє "Українська правда" із посиланням на джерела.

Інформація з відкритих джерел свідчить, що Магомед-Амін Саітов – один із засновників промоутерської компанії "Бум-бокс Промоушнс". Двоє інших засновників компанії – його брат Муса Саітов і Магомед Дончаєв. Останній також є помічником глави Всеукраїнської громадської організації "Діаспора чеченського народу" і директором BoomBox Promotions.

Читайте також: Чому чоловіку, який напав на нардепа Найєма, вдалося вилетіти до Баку, – пояснення прокуратури

"Бум-бокс Промоушнс" зареєстрована у Києві на вулиці Дегтярівській 27-Т, як і кілька інших компаній, також пов'язаних з Саітовими. За цією адресою розташований бізнес-центр Mikom Palace, у ньому ж розміщена "Діаспора чеченського народу", якою керує Даніл Гончаров.

Зазначається, що BoomBox Promotions представляє інтереси декількох боксерів, серед яких Хусейн Байсангуров – володар поясів Міжнародного чемпіона за версією IBF і Континентального чемпіона WBA. Дядько Хусейна – керівник "Діаспори" Даніл Гончаров. Найближчі спортивні заходи за участю бійців "Бум-бокс Промоушнс" відбудуться 2-4 травня в Баку.

Магомед-Амін Саітов також є засновником ТОВ "Релакс-Компані". У 2015 році він був заступником голови правління Міжнародної громадської організації "Інтернаціональний союз". Підписантом організації також є Даніл Гончаров.

Напад на Мустафу Найєма Магомед-Амін Саітов
Магомед-Амін Саітов (у білій сорочці)

Його брат Муса Саітов є бенефіціаром низки компаній і власником заміського комплексу "Лєпота" на Київщині.

 Муса Саітов (зліва) та Даніл Гончаров (у кріслі)
Муса Саітов (зліва) та Даніл Гончаров (у кріслі)

Нагадаємо, ввечері 30 квітня у центрі Києва у народного депутата Мустафи Найєма трапився конфлікт з одним із водіїв, який порушив ПДР. Чоловіки, які прийшли на допомогу порушнику, завдали кілька ударів Найєму та втекли з місця інциденту. Згодом поліція оголосила план "перехоплення". Трьох нападників було затримано, ще одному вдалося втекти. Усім повідомлено про підозру у скоєнні злочину.