Хто прийшов попрощатися з Борисом Патоном

Прощання відбувається у клубі Кабінету Міністрів Украни з 10:00 до 12.00. Про це повідомляє Національна академія наук, незмінним керівником якої багато років був Патон.

Радимо ознайомитись Помер Борис Патон: що відомо про видатного науковця

Науковці зазначили, що запам'ятають багаторічного очільника Академії "передусім як людину зі світлим розумом, небайдужим серцем, теплим гумором і високою людяністю".

На церемонію прощання з Борисом Патоном прийшло дуже багато людей, розповіла журналістка 24 каналу. Аби попрощатися з науковцем, люди вишикувалися в чергу, а впускають усередину їх незначними групами.

Початок церемонії прощання з Борисом Патоном: дивіться відео

Також на церемонію прощання з науковцем прийшов Володимир Зеленський. Президент України був у супроводі першої леді Олени Зеленської.

Володимир й Олена Зеленські попрощалися з Патоном: дивіться відео

Також не залишився осторонь і прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Він заявив, що разом з Борисом Патоном Україна проважає у вічність цілу епоху.

Пам'ять про нього залишається жити у численних працях, публікаціях, винаходах і серцях поколінь. Дякуємо йому за це. Вічна пам'ять,
– написав глава уряду у своєму телеграмі.

Прощання з Борисом Патоном: дивіться фото

Дивіться відео кореспондентів 24 каналу:

Що відомо про Бориса Патона

  • Борис Патон народився 14 листопада 1918 року у Києві ще за часів УНР.
  • Впродовж 58 років він був президентом Національної академії наук України (з 1962 року). Після проголошення Незалежності України став першим в історії, кого нагородили званням Героя України.
  • За час своєї професійної діяльності Патон став автором понад 400 різних винаходів у сферах зварювальних процесів, металургії і технології металів.
  • Саме під його керівництвом винайшли електрошлаковий спосіб зварювання, що стало революцією в цій сфері. Також він був головним ініціатором створення технології зварювання живих тканин, що й нині використовується в хірургії.