Інцидент стався перед початком акції "Ніхто не забутий, ніщо не забуте" – аналогу "Безсмертного полку" – з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Торік Бережну також затримували за порушення громадського порядку під час проведення аналогічної акції.

Читайте також: "Безсмертний полк" вийшов на проросійський марш у Києві: є перші затримані

Після затримання Бережну 9 травня відвезли до районного управління поліції для проведення профілактичної бесіди, повідомив голова Нацполіції Андрій Крищенко. Поліція склала на Бережну адміністративний протокол та відпустила.

До слова, у листопаді 2018 року СБУ обшукала помешкання Бережної в пошуках доказів її сепаратистської діяльності.

В Україні закон прирівнює георгіївську стрічку до символіки тоталітарних режимів і забороняє її публічну демонстрацію. За такі дії загрожує адміністративна відповідальність, тобто штраф від 850 до 2550 гривень.

До забороненої символіки відносять також герб і прапор СРСР, союзних республік, нацистської Німеччини 1939-1945 років; атрибутику, в якій зображене поєднання серпа та молота, п'ятикутної зірки; прапори та інші символи комуністичної партії; зображення чи написи, присвячені особам, що обіймали керівні посади в вищих органах СРСР тощо.

Дивіться відео про міфи про Другу світову війну:

Друга світова війна історія інфографіка головні дати

Дивіться відео з ходи "Безсмертного полку" в Києві: