Згідно з повідомленням, Олександр Попов розповів, що 29 листопада вранці йому передзвонив секретар РНБО Андрій Клюєв і поцікавився ступенем готовності ялинки, яку повинні були встановити на Майдані Незалежності. Клюєву Попов відповів, що все йде за планом, на що перший зажадав встановити ялинку того ж дня.

Крім того, Клюєв сказав Попову чекати наступних вказівок від заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича. Останній прибув в кабінет до голови КМДА наприкінці робочо дня і пробув там майже до 4 години ранку.

У кабінеті Попова були також шість регіоналів. Джерело назвало імена лише деяких з них - Ельбрус Тедеєв, Нестор Шуфрич та Олександр Єгоров.

Вночі Сівкович віддав команду: "Пора готувати техніку до завезення". Після цього Попов і Сівкович окремо виїхали з будівлі КМДА і прибули в кабінет до начальника київської міліції Коряка.

За словами Попова, за діями комунальників і "Беркута" на Майдані вони спостерігали на моніторі. Але камери були доволі далеко, тому насильства вони начебто не бачили. Уже вдома Попов почав отримувати дзвінки з описами кривавих подій.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Віктор Янукович відсторонив від посади голову КМДА Олександра Попова і заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.

Напередодні Генпрокурор Віктор Пшонка повідомив, що у розгоні Євромайдану 30 листопада підозрюють заступника голови РНБО Сівковича, голову КМДА Олександра Попова та двох керівників київської міліції.