Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, підозру пред'явлено в рамках розслідування кримінального провадження за фактом незаконного перешкоджання працівниками міліції та іншими особами проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій із застосуванням фізичного насильства.

У прес-службі зазначають, що зараз це кримінальне провадження долучено до матеріалів за підозрою Віктора Януковича та інших осіб за фактами масових вбивств.

За словами начальника управління Генпрокуратури В'ячеслава Перча, в судовому порядку триває розгляд клопотань, які направлені колишнім керівництвом Генпрокуратури 31 січня поточного року про звільнення екс-чиновників Попова, Володимира Сівковича, Коряка, Федчука, Маріненка від кримінальної відповідальності, відповідно до вимог закону "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

Печерський районний суд Києва 16 лютого підтримав позицію прокуратури і звільнив чиновників від кримінальної відповідальності.

Проте адвокат потерпілого вніс апеляцію. 14 березня Апеляційний суд Києва скасував зазначене рішення та направив справу на новий розгляд до Печерського райсуду.

Зараз триває розгляд апеляції. Планується проведення четвертого засідання з цього питання в Печерському райсуді.

За словами Перча, офіційна позиція Генпрокуратури така: всі винні особи, причетні до розгону мирних демонстрантів, обов'язково будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, про це свідчить розслідування відповідного кримінального провадження.

Раніше, як повідомляла "Українська правда", Печерський райсуд Києва мав розглянути клопотання про звільнення екс-глави КМДА Олександра Попова та екс-заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича від кримінальної відповідальності за силовий розгін Майдану в ніч на 30 листопада 2013 року. Відповідне клопотання подав від Генеральної прокуратури заступник начальника управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях ГПУ Дмитро Борзих.

Нагадаємо, напередодні у ЗМІ з'явилась інформація про те, Печерський райсуд Києва ще 7 лютого закрив кримінальне провадження і виправдав екс-главу КМДА Олександра Попова та екс-заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.

Їх, як відомо, звинувачували у перевищенні влади через події у ніч на 30 листопада минулого року, коли силовики криваво розігнали Євромайдан.