Десята виставка безпородних псів, що у вихідні минула на території Національного експоцентру (ВДНГ), зібрала рекордну за всю історію існування події кількість учасників.

Читайте також: Поблизу Києва триває патріотичний фестиваль "Повстанець": ексклюзивні фото

Продемонструвати, на що здатні їхні чотирилапі друзі, зголосилося понад 200 власників "барбосів".

Такого роду захід є унікальним і не має аналогів у світі, розповідає організатор свята Ірина Терещенко, за сумісництвом – президент Молодіжної Ліги Захисту Тварин. "Кубок Барбоса" один з її проектів.

Ми довго розмірковували, за якими ж критеріями судити учасників Кубка. Вирішили за зовнішнім виглядом "хвостатого", взаємодією улюбленця і господаря, талановитістю "чотирилапого", а також за ступенем його безпородності. Саме ці тварини матимуть перевагу над породистими псами під час виставки,
– зауважила Ірина.

Цього року собаки змагалися у трьох головних номінаціях: "Міні" – для маленьких, "Золота середина" для середніх і "Богатир" для великих "барбосів".


Чемпіони "Кубка Барбоса-2016"



Учасники змагань у номінації "Міні"

Особливо потішив показ мод для собак, під час якого "чотирилапі" та їхні господарі дефілювали у яскравих та надзвичайно оригінальних убраннях.





Переможці конкурсу костюмів


Щасливі господарі та "барбоси"-переможці у номінації "Міні"


На святі панувала атмосфера любові та добра



Підтримати учасників "Кубка Барбоса-2017" прийшли і такі малюки

Під час ювілейної виставки безпородних собак можна було не лише спостерігати за змаганнями, а ще й знайти собі друга. Зокрема, своїх вихованців показали декілька київських притулків для тварин.

Куратор групи "Adopt Don't Stop" Антоніна зазначає, що в середньому щомісяця вдається прилаштувати близько 30 собак та котів, проте декому із "хвостатих безхатьків" доводиться шукати господаря протягом декількох років. Утримувати домашніх улюбленців задоволення не з дешевих, проте "всиновити" безпородного пса – благородна справа. До потенційних власників тварин існує чимало вимог, головна з яких – відповідальність, також обов'язковим є укладання договору.


Куратор Антоніна із трьома своїми підопічними, які шукають свого господаря. Більше інформації та симпатичних мордочок – за посиланням

Читайте також: В Україні надовго саджатимуть до в’язниці за знущання над тваринами: Порошенко підписав закон