Про це йдеться у резонансному розслідуванні "Слідство.Інфо" на 24 Каналі.

Так, 21 серпня у реєстрах БВІ (компанія Mossack Fonseca, Панама) з’явилася нова фірма з українським корінням. Її назвали Prime Asset Partners Limited.

Єдиним власником компанії вказаний громадянин України Петро Порошенко з адресою реєстрації у Києві. Доданий до листування закордонний паспорт з фотографією не залишає сумнівів, що йдеться про президента України Петра Порошенка.

Проте в декларації за 2014 рік Президент не зазначив, що створив компанію за кордоном. Юристи Порошенка пояснили це так: "Акції Prime Asset Partners Limited не мають номінальної вартості. Відповідно до вимог щодо декларування майна у 2014 році, включенню до декларації підлягала інформація про акції, які мають номінальну вартість".

Але юристи кажуть неправду. Є документ, який підтверджує, що Президент є власником 1 000 акцій, кожна з яких коштує 1 долар США.

Читайте також повну версію резонасного розслідування про офшорну компанію Президента

Розслідування журналістів базується на документах компанії Mossack Fonseca (Панама, БВІ), які отримало німецьке видання Süddeutsche Zeitung та поділилося з колегами з International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) та OCCRP, українським партнером якої є "Слідство.Інфо".