Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України.

Згідно з повідомленням, 13 липня слідчі Головного слідчого управління Генпрокуратури та оперативники Управління захисту економіки в місті Києві Нацполіції провели 23 санкціонованих обшуки. Зокрема, процесуальні дії проводилися в офісах та складах держпідприємства та комерційних структур, а також за місцем проживання фігурантів справи.

Читайте також: В "Укроборонпромі" відсторонили одразу 25 керівників

Відтак, правоохоронці вилучили понад 1,5 мільйона гривень, печатки суб'єктів господарювання, зброю та фінансово-господарську документацію.

Посадовці
Посадовці "Київського електровагоноремонтного заводу" розікрали 113 мільйонів

Зазначається, що правоохоронці викрили численні факти розкрадання державних коштів та схему, за якою ці кошти були привласненні.

Провівши десятки процесуальних заходів та проаналізувавши великий обсяг інформації, правоохоронці з'ясували, що упродовж останніх трьох років група компаній безпідставно отримувала перемогу на конкурсних торгах.

З переможцями укладались договори на поставку запасних частин до рухомого складу залізниці, який ремонтують на заводі. Вартість даної продукції була завищена на 40-80%. При цьому обладнання постачали з Російської Федерації. Щоб легалізувати кошти, підприємства проводили безтоварні операції з фіктивними фірмами,
– мовиться у повідомленні поліції.

За результатами експертного дослідження встановлено, що упродовж 2015-2017 років за вищевказаною схемою посадовці ПрАТ "Київський електровагоноремонтний завод" та комерційних структур привласнили понад 113 мільйонів гривень держаних коштів.

Наразі на рахунки заводу та підприємств накладено арешти.

Посадовці
Посадовці "Київського електровагоноремонтного заводу" розікрали 113 мільйонів

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Слідчі ГПУ та оперативники Управління захисту економіки в м. Києві Нацполіції встановлюють посадових осіб державного заводу та групи комерційних компаній, які безпосередньо причетні до скоєння правопорушення.

Посадовці
Посадовці "Київського електровагоноремонтного заводу" розікрали 113 мільйонів

Посадовці
Посадовці "Київського електровагоноремонтного заводу" розікрали 113 мільйонів

До слова, 14 липня працівники НАБУ затримали директора "Львівського бронетанкового заводу" Романа Тимківа та ще низку посадовців. Їх звинувачують у корупційних схемах.

Того ж дня ввечері Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід для трьох із п'яти затриманих посадовців ЗСУ та держпідприємства "Львівський бронетанковий завод".