Зараз стало модно вживати слово "люстрація". Це означає, що люди хочуть бачити не просто нові обличчя, а нові правила гри. Люструвати потрібно чиновників, які давно сидять на потоках. Людей, які звикли у своїх інетресах розподіляти гроші, які не доходять до дитячих садочків, шкіл, будинків. Потрібно починати вирішувати всі ті затяжні проблеми, яких давно ніхто не вирішував, – заявила Леся Оробець в ефірі програми "Шустер LIVE".

За словами кандидата, її команда писала свою програму розвитку Києва на рік.

Хочемо показати, що можна залучати киян до прийняття рішень. Це можуть бути адекватні громадські слухання. Люди повинні мати доступ до КМДА і можливість прийти туди фізично, щоб подивитись, як працюють депутати, – додала Оробець.

"Мені приємно бачити, що навіть в різних кандидатів в мери Києва є в програмах однакові пункти. Тобто нам є довкола чого об'єднуватись, навіть якщо ми різних поглядів. Це ремонти, нормальні дороги, нормальні ввічливі чиновники. Це те, що ми можемо зробити за рік – місто, де чиновники не крадуть і ввічливо швидко обслуговують", – наголосила вона.

Нагадаємо, позафракційний народний депутат Леся Оробець та Іван Салій таки братимуть участь у виборах як кандидати у мери Києва та депутати Київради.