Спершу відео та фото пожежі публікували користувачі соцмереж, згодом інформацію підтвердив секретар міської ради Борисполя Ярослав Годунок.

Читайте також: Смог у Києві й не тільки: що треба знати про забруднення повітря в Україні

У п'ятницю, 13 вересня, активісти повідомили у фейсбук-групі "Петропавлівське. Бориспільський район", що відвідали місце подій.

Дивіться відео, як горіло звалище (зі сторінки у фейсбук Андрія Цівлюка):

Зокрема, Тетяна Волошина написала: "Окрім сміття та шин, які там палять, з отриманого добувають якесь пальне". Через це активісти викликали поліцію, склали акт та написали заяву. Однак, за її словами, туди доведеться ще раз поїхати.

Тільки беріть респіратори. Я досі віддихатися не можу. У телеграмі є бот, який вимірює якість повітря. Зараз – 73, а якщо заміряти на місці, певна, цифри будуть катастрофічні. Це якийсь екологічний геноцид,
– пише Волошина.

Мовиться про те, що якість повітря довкола звалища суттєво перевищує норму та є загрозливою, зокрема, для людей із респіраторними захворюваннями.

Бот
Бот, який заміряє якість повітря / Фото з фейсбука Тетяни Волошиної

Інші фото зі звалища (також зі сторінки Тетяни Волошиної):


24 канал намагається зв'язатися з активістами для детальніших пояснень їхнього бачення екологічної ситуації в регіоні та ситуації зі звалищем під Борисполем.

Читайте також: На Чернігівщині горить ліс на території військового полігону: фото