Детальніше про пожежу на Позняках

Про інцидент першою повідомила місцева мешканка Катерина Дяченко. Відповідний допис з’явився на її фецсбук-сторінці. Згодом у мережі з'явилися й інші повідомлення.

До теми Вибух на Позняках: основна версія слідства щодо причин трагедії

У коментарях очевидці уточнюють, що пожежа виникла в будинку, розташованому за тим, де 21 червня стався вибух.

Місце пожежі на Позянках у Києві (Фото з соцмереж, "Громадського))

Судячи з фото, яке публікують у мережі займання сталося на верхніх поверхах (12 – 13 поверхи). За інформацією ресурсу "Київ оперативний", полум'я перебралося на поверх вище. Загалом будинок має 16 поверхів. На місці працювали пожежники.

Суспільне повідомляє, що рятувальники отримали виклик о 16:12. На місце події виїхали 7 автомобілів ДСНС.

Водночас біля будинку лікарі "швидкої" дали заспокійливе мешканці квартири, що горить, пише "Українська правда".

Пожежа на Позняках у Києві: відео

Коментар ДСНС

Причини займання наразі є невідомою. Речниця ДСНС Києва Світлана Водолага у коментарі 24 каналу зазначила, що пожежа сталася на балконі на 12 поверсі. І через утеплювач поширилася на 13 поверх. Представниця ДСНС додає, що власне утеплювач і став причиною сильного задимлення.

О 17:01 пожежу ліквідували. Інформації про жертв чи потерпілих наразі немає. Також відомо, що вогонь пошкодив внутрішнє та зовнішнє оздоблення декількох квартир.

До гасіння залучали 5 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 20 рятувальників.

Схожий гучний інцидент у Києві Пожежа на проспекті Перемоги: горів ресторан "Ярославів двір" – відео, фото

Дивіться відео пожежі на Позняках

Вибух на Позняках у Києві: основне

  • Приблизно о 10 ранку 21 червня внаслідок вибуху газу на Позняках зруйнувався будинок. З 5 по 8 поверх квартири розлетілися на частини.
  • Загинули п'ятеро людей, троє з яких – члени однієї родини Недашковських. Вижила лише 19-річна дівчина Анастасія, яка залишилася без батьків.
  • Мешканці будинку, у якому трапився вибух, розповіли, що за кілька днів до вибуху до них приходили комунальники й щось "ремонтували". Після цього в будинку пахло газом.
  • У будинку – 40 квартир. Усіх їхніх власників влада обіцяла оперативно забезпечити житлом.
  • 25 червня Зеленський вручив 12 сім'ям ключі від нових квартир.
  • За версією слідства, основна причина трагедії – ймовірне недотримання технології перевірки газових лічильників "Київміськгазом".
  • За словами заступника очільника МВС Антона Геращенка, за тиждень до вибуху співробітники "Київміськгазу" здійснювали повірку газових лічильників. І після з'явилися повідомлення від мешканців і свідків, що був запах газу.