Представники націоналістичних організацій запевняють, що у районі, навколо табору, де мешкали роми, був високий рівень злочинності і що люди, які жили у таборі дуже шкодили навколишньому середовищу.

Читайте також: Знову погром: з’явилися фото, як "Національна дружина" розігнала табір ромів у Києві

"До нас було багато звернень від місцевих жителів. Вчора представники нашої організації, разом з правоохоронцями прибули до ромів і домовилися, що вони протягом 24 годин покинуть табір. Вони покинули її раніше і ми почали прибирати, ще вчора ввечері", – розповів представник націоналістичної організації.

Нагадаємо, що 6 червня у Києві у національному природному парку "Голосіївський" з’явився табір ромів. 7 червня представники націоналістичних організацій заявили, що очистить Голосіївський парк від ромів, якщо ті самі не підуть звідти протягом 24 годин. Згодом в організації запевнили, що роми добровільно покинули територію парку та обійшлося без інцидентів. Однак у поліції переконують, що вже після цього на табір напали громадські активісти та зруйнували його.

Відтак, за фактом інциденту правоохоронці відкрили кримінальне провадження та розслідують подію за статтею "Хуліганство".