Про що фільм "Мої думки тихі"

Головним героєм стрічки – звукорежисер-фрілансер Вадим. Він записує різні звуки для канадської компанії. Від замовника він отримує неординарну пропозицію – записати голоси закарпатських тварин. З перспективою надалі виїхати у Канаду.

Цікаво! Названо ім'я президента журі Каннського кінофестивалю 2020

Для Вадима це шанс чи не всього життя. Та за збігом обставин у поїздку він вирушає разом із матір'ю, що перетворює її у справжнє випробування для хлопця.


Головні актори фільму – Ірма Вітовська та Андрій Лідаговський

В основі фільму – реальна історія друга режисера, який дійсно записував голоси тварин. От тільки в подорож він їздив із батьком. Режисер Антоніо Лукіч розповів, що взяв його історію за основу. Адже в ній вдало поєднується дві сюжетні складові: драматична – це спілкування дітей та батьків, а також комедійна – сцени з тваринами.

Це історія про невимовлені слова. Про те, що ми багато думаємо того, що не можемо сказати людям, яких ми дуже любимо та цінуємо, а говоримо про якісь дурниці. От наш фільм – він про ці дурниці, про невимовлені важливі слова,
– пояснив режисер фільму "Мої думки тихі" Антоніо Лукіч.

Історія легка для сприйняття і дуже знайома українському глядачу. Мовою кіно автори фільму показали прості буденні моменти із життя, а також особливості української природи та фауни.

Дивіться трейлер до фільму "Мої думки тихі":

Як відбувались зйомки фільму

Головну роль у фільмі зіграв молодий актор Андрій Лідаговський. У коментарі журналістам розповів, що робота над фільмом – це окрема комедія.

"Казусні ситуації були з людьми, а тварини були дуже слухняними, робили все, що ми їх просили. Там є сцена, де я тону в болоті і болото було недостатньо глибоким, тому мене привалювали якимись дровеняками, щоб я потонув", – пригадав Лідаговський.


Андрій Лідаговський / Фото Arthouse Traffic

І для режисера, і актора, і оператора-постановника – це повнометражний дебют і досить вдалий. Фільм здобув приз глядацьких симпатій на Одеському міжнародному кінофестивалі. А також спеціальну премію журі на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, Чехія. А ще премію "Відкриття року" у національній премії кінокритиків кіноколо. Виконавиця головної ролі – заслужена артистка України Ірма Вітовська. Розповіла, що з молодими талантами працювати в задоволення.

вітовська
Ірма Вітовська / Фото Arthouse Traffic

"Це наслідки діяльності того, що кіно стало в топі для держави. В Антоніо є якась своя харизма і я дуже рада, що з ним співпрацюю, думаю, що буду ще далі", – сказала Вітовська.


Уляна Супрун на презентації фільму "Мої думки тихі" / Фото Arthouse Traffic

вятрвоич вітовська
Володимир В'ятрович та Ірма Вітовська / Фото Arthouse Traffic


Презентація фільму "Мої думки тихі" / Фото Arthouse Traffic

Стрічка "Мої думки тихі" виходить в широкий прокат вже 16 січня