Два роки тому "Слідство.Інфо" викрило хитру схему існування приватного вишу, який заснував "юний орел" української естради нардеп Михайло Поплавський. Це був Київський університет культури, або скорочено — КУК. Користуючись приміщеннями і викладачами державного Київського національно університету культури і мистецтв, керує яким той самий Поплавський, віртуальний приватний виш брав гроші зі студентів за навчання, а потім видавав їм дипломи КНУКіМу.

Тоді історія вишу, який існував тільки на паперах, завершилась судом. Але не обранням покарання для залучених до фінансової схеми людей. Навпаки, КУК позивався до Міністерства освіти і науки, вимагаючи відновити призупинену після скандалу ліцензію. Суд став на сторону позивача.

На початку червня до редакції "Слідства.Інфо" потрапив порядок денний засідання Акредитаційної комісії України. Серед вишів, які хочуть видавати своїм випускникам дипломи державного зразка, був і приватний Київський університет культури.

Читайте також: Хто покриває таємні заробітки співочого ректора Поплавського

Олександр Смирнов, директор "Навчально-методичного центру з питань якості освіти" розповідає: так само успішно, як і процедуру з документами, КУК "пережив" і виїзд експертів. Це при тому, що минулого разу експерти центру не знайшли жодних ознак існування приватного вишу.

Та все ж таки з першої спроби пройти акредитацію спеціальностей КУКу не вдалося — питання відклали. Завадили пильна увага журналістів та незручні питання від членів комісії.

Та згодом Акредитаційна комісія зібралась на чергове засідання і більшістю голосів підтримала подані КУКом спеціальності. За голосуванням Акредитаційній комісії пильно стежив сам Михайло Поплавський.