Про це під час засідання уряду 13 травня розповіла виконувачка обов'язків міністра освіти і науки України Любомира Мандзій, пише 24 канал.

Читайте також: Пробне ЗНО 2020 відбудеться в іншому форматі – Міносвіти

Попередньо проведення пробного тестування заплановане на середину червня.

Зараз ми працюємо над реалізацією першого сценарію проведення ЗНО – з 25 червня по 17 липня. Пробне ЗНО ми орієнтовно проведемо 15 і 17 червня,
– наголосила Мандзій.

Раніше планувалось, що пробний тест з української мови та літератури вступники мали б скласти 21 березня. Іспит з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії та іноземної мови (на вибір англійської, іспанської, німецької та французької) мав відбутись 28 березня.

Засідання уряду 13 травня: відео

Що відомо про карантин в Україні?Кабінет міністрів видав постанову, за якою з 12 березня у закладах загальної й вищої освіти, мистецьких і спортивних школах, дитячих садочках запровадили дистанційне навчання. Пізніше карантин продовжили. Він триватиме щонайменше до 22 травня.

Невелике послаблення карантину розпочалося з 11 травня. Уряд зняв ухвалену раніше заборону про відвідини парків, дозволив роботу літніх майданчиків кафе та ресторанів тощо.

Загалом план виходу України з карантину складається з 5-ти етапів.

план виходу з карантину
План виходу України з карантину / Інфографіка 24 каналу