Гуртожиток розрахлваний на 150 квартир по вулиці Польовій у Солом'янському районі столиці. Частину квартир "Київміськубуд" здавав в оренду – більшість з них уже змусили звільнити.

Читайте також: Вілла в Америці та квартири для переселенців: скільки нерухомості в народних депутатів

40 зареєстрованих тут сімей все ще тримають оборону. Вони – колишні співробітники будівельної компанії, які потрапили під скорочення. Свої кімнати хотіли приватизувати, але в "Київміськбуду" інші плани.

Нерухомість Києв Мер
Фото плакату на гуртожитку

У серпні мешканцям наказали звільнити гуртожиток, бо його нібито закриють на реконструкцію. А невдовзі приїхала бурова машина – брати проби ґрунту. І з нею - тітушки, які захищали техніку від протестувальників.

Після училища нас направили сюди, поселились і відповідно в "Київміськбуд-2"пішли на роботу. Ми акції купляли, ми ваучери вносили всією сім'єю, бо все ж розкрадене, нема зараз нічого,
– розповіла мешканка гуртожитку Катерина Гречкосій.

Зараз компанія пропонує людям перебратися в інший гуртожиток на Туполева. З меншим метражем і без реєстрації – лише з договором на проживання упродовж року.

Мешканцям не допомогли ні звернення, ні перекриття дороги, тому зрештою пішли скаржитися меру. Проте "Київміськбуд" – приватна компанія, людей виселяють одразу з десяти грутожитків, щоб на тому місці звести новобудови, тому останнє слово повинна сказати Феміда.

Вони дійсно мають намір будуватися на базі тих площ, які вони мають. Найбільш гостра проблема на Польовій , тому що там сам "Київміськбуд-2" відключив комунікації. Ми до цього жодного відношення не маємо. Вони мають повноваження включати-виключати – це їх власність,
– сказав заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

Один за одним мешканців гуртожитку тим часом викликають до суду - на виселення. Після втручання журналістів та мера їм відновили водопостачання. І знову запросили до міськради – шукати вирішення проблеми.

Який вихід "акціонерам з гуртожитку" пропонує сам "Київміськбуд" - невідомо.