Прокурори через суд скасували право користування ділянкою приватним товариством. Загальна площа землі складає 43,4 гектара.

Читайте також Затягування справ Татарова й "Приватбанку": Рябошапка оцінив дії Венедіктової

Йдеться про ділянку, яка розташована в зоні охоронюваного ландшафту і належать до території Національного музею народної архітектури та побуту України (село Пирогів).

Оскільки ці землі є обмеженими в обороті, не можуть перебувати у приватній власності, на них забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може впливати на стан історико-культурних комплексів та об’єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням, –
повідомляють в пресслужбі Офісу генпрокурора.

Також там додали, що земельну ділянку повернуто завдяки ефективному реагуванню прокурора на порушення вимог законодавства.

Земля для прокурорів

Втім, ще у 2015 році журналісти Bihus.Info провели розслідування та з’ясували, що нібито прокуратура відсуджує землі музею "Пирогів", щоб на них будуватися.

Прокуратура міста Києва зверталась до Київради з клопотаннями про виділення під будівництво житла на багатьох земельних ділянках в різних районах Києва.

Чотири масштабних ділянки київська прокуратура тоді відсудила у приватних фірм. Дві з них в районі музею "Пирогів".

Самій прокуратурі займатися господарською діяльністю забороняє законодавство, тому вона для забудови наймає приватні компанії, про це писали журналісти Bihus.Info.