Про це прокуратура повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Як відомо, у липні 2015 року 24-річний боєць АТО у стані алкогольного сп'яніння зґвалтував неповнолітню дівчину. За скоєне його засудили до чотирьох років позбавлення волі з іспитовим строком на 2 роки.

"При ухваленні такого вироку судом взято до уваги, що обвинувачений раніше не судимий, є учасником АТО на сході країни, має на утриманні двох малолітніх дітей, а тому може стати на шлях виправлення без відбування реального покарання. Прокуратура не погоджується із таким рішенням суду та вважає, що судом не в повній мірі враховано те, що обвинувачений не визнав вину у вчиненому злочину ні під час досудового розслідування, ні в суді", – йдеться у повідомленні.

ПРОКУРАТУРОЮ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ОСКАРЖЕНО СУДОВЕ РІШЕННЯ ЩОДО УМОВНОГО ПОКАРАННЯ УЧАСНИКА АТО ЗА ЗГВАЛТУВАННЯ НЕПОВНОЛІТН...

Опубліковано Prosecutor General's Office of Ukraine 11 липня 2016 р.

За словами співробітників прокуратури, на судовому засіданні потерпіла дівчина та прокурор наполягали на призначенні військовому лише реального позбавлення волі. Тож прокуратура оскаржила незаконний вирок в апеляційному порядку.

Читайте також: Колишній військовий жорстоко вбив матір