Про відновлення роботи повідомили у фейсбуці Ocean Plaza.

Зверніть увагу: У центрі Одеси частина фасаду впала на голову перехожій: фото

Повідомляємо, що з 12:00 16 січня ТРЦ Ocean Plaza відновлює роботу. Перший та другий поверх працюють в звичайному режимі, деякі магазини та ресторани на 0 та -1 поверхах тимчасово зачинені,
– йдеться в повідомленні.

Що було раніше

Вранці 15 січня стало відомо, що результати аварії вдалося ліквідувати. Про це повідомили у фейсбуці Київтеплоенерго.

"Аварійні бригади Київтеплоенерго завершили ремонтні роботи з усунення пошкодження магістрального трубопроводу поблизу ТРЦ Ocean Plaza. З моменту виявлення пошкодження три бригади працювали в цілодобовому режимі",
– йдеться в повідомленні.

Аварійники розрили місце пошкодження, демонтували трубопровід, гідроізолювали та укрупнили вузли трубопроводів. Крім того, замінили усю ділянку пошкодженого трубопроводу довжиною 23 метрів на проїжджій частині.

Про завершення основних ремонтних робіт біля торгово-розважального центру повідомили пізно ввечері 15 січня. На місце аварії поклали новий асфальт.

Ситуація на місці прориву тепломережі біля Ocean Plaza / Фото Андрія Костюка (24 канал)

Аварія теплотраси поблизу Ocean Plaza: що відомо

  • Прорив тепломережі трапився ввечері 13 січня на вулиці Антоновича поряд з ТРЦ Ocean Plaza. Усю вулицю залило окропом. Також затопило і перший поверх ТРЦ.
  • На місці прориву провалився асфальт і одна з маршруток потрапила задніми колесами в яму розміром 2 на 2 метри.
  • Загалом надзвичайники врятували 13 осіб. Чотирьох людей витягли з маршрутного таксі, яке потрапило задніми колесами в яму. Троє осіб були в тролейбусі. Шестеро залишалося на першому поверсі торговельного центру Оcean Plaza, де і сталася аварія. Ще 7 людей госпіталізували. Станом на ранок 15 січня у лікарні залишалися 5 постраждалих. Опіки у них поверхові, стан у людей не важкий.
  • За фактом прориву тепломережі біля ТРЦ Ocean Plaza в Києві поліція відкрила кримінальне провадження і почала розслідувати справу як умисне знищення або пошкодження об'єктів житлово-комунального господарства. Згодом у прокуратурі Києва повідомили, що змінили кваліфікацію справи. Тепер її розслідуватимуть як порушення під час розроблення, конструювання, виготовлення чи зберігання промпродукції правил, що стосуються безпечного її використання.
  • За останні три дні прориви тепломережі сталися ще у 3 місцях Києва. Детальніше читайте тут.