Про це розповів директор компанії "Трансгруп" Володимир Назаренко, передають "Українські новини". За його словами, до 8 січня наступного року вартість проїзду залишиться без змін, але далі на пасажирів чекає "покращення".

Дивіться також В Україні зросли ціни на пальне за вихідні: яка його вартість на АЗС

Підвищення стосуватимуться як столиці, так і області.

Чому можуть підвищити вартість проїзду в Києві

Як стверджує підприємець, у січні – жовтні 2020 року пасажирообіг впав до 46,4% від показників за січень – жовтий минулого року. Через це прибутки перевізників суттєво зменшилися.

Удару по них завдасть і посилення карантину, яке у Кабміні запланували на 8 січня 2021.

До локдауну ніхто ніяких цін підіймати не буде. Перевізники розуміють, що у людей зараз грошей немає. Якщо зараз підняти ціни, то всі скажуть, що це не перевізники, а якісь шкуродери. А хто вийде і виживе після локдауна, це вже будемо бачити, хто зможе виїхати, хто не зможе, і далі буде вирішуватися, яка буде ціна. Вартість може вирости до мінімум 12 гривень,
– підкреслив Назаренко.

Також перевізник поскаржився на введення в дію електронного квитка, оскільки витрати на валідатори та інші гаджети лягають на приватні компанії.

Таким чином, власники маршрутки традиційно планують перекласти власні проблеми на пасажирів, які тепер змушені будуть доплачувати за те, що у "богданах" стало менше стоячих місць. Чи отримують підприємці-перевізники дотації від держави – не повідомляється.