Чиновники переконують: вимушені йти на цей крок. Це задля комфорту пасажирів. Якщо тарифи не переглянуть інтервали між перевезеннями збільшаться. Мовляв, вагони зношені, ескалатори потребують ремонту а рельси заміни.

Читайте також: Наступного року у київському метро з'явиться безкоштовний Wi-Fi

Скільки буде коштувати проїзд в метро, чиновники не кажуть. Економічно обґрунтовану ціну називають в 3,5 - 4 гривні. Собівартість перевезення пасажирів сьогодні становить 3 гривні 11 копійок.

Ми дуже очікуємо, що до кінця року може бути підвищений тариф. Є певна система впровадження того чи іншого нормативно-правового акуту. Тому скільки це займе часу, я не скажу, - заявив заступник начальника КП "Київський метроплітен" Валерій Гавриленко.

До нових тарифів пасажирів готують вже сьогодні. Приміром, на станції “Театральна” не продають жетонів. Привчають до електронних квитків.

Про те, що ціна проїзду в метро підвищиться пасажири чули. Одні розуміють здороження тарифів. Інші обурюються інфляцією.

Метрополітен збитковий, скаржаться його очільники. Кажуть, якщо до нового року тарифи не підвищать, очікувати покращення в обслуговуванні не рекомендують.

До слова, у Москві через падіння національної валюти призупинили розбудову метро. Про це повідомив заступник мера Москви з питань містобудівної політики і будівництва Марат Хуснуллін.