Кореспондент 24 каналу у прямому ефірі повідомив, що вже розпочалася літургія з нагоди 1031-річниці Хрещення Русі на території Софії Київської. Ті віряни, яким не вистачило місця всередині храму, а це понад 200 людей, спостерігають за дійством з великих екранів на Софіївській площі.

Читайте також: День Хрещення Русі в Україні: чому ця дата є важливою

Після літургії люди підуть хресною ходою від Софіївської площі до пам'ятника князю Володимиру.


Віряни відзначають 1031-річницю з дня Хрещення Русі / Фото 24 каналу (Єгор Скоріна)


Після літургії люди підуть хресною ходою / Фото 24 каналу (Єгор Скоріна)

Варто додати, що митрополит Епіфаній вперше очолив богослужіння з нагоди Дня хрещення України-Руси 28 липня як предстоятель Православної церкви України. Літургію також відвідав голова делегації Константинопольського патріархату в Україні митрополит Гальський Еммануїл.


ПЦУ вперше проводить богослужіння з нагоди 1031-річниці Хрещення Русі​ / Фото 24 каналу (Єгор Скоріна)

У День величного свята рівноапостольного князя Володимира, ми відзначаємо День хрещення України-Руси. 1031 рік тому ми духовно об'єдналися у православній вірі. Сьогодні ж радісно святкуємо у єдиній родині помісної Православної церкви України,
повідомили на сторінці ПЦУ у Facebook.

Важливо! З нагоди річниці Хрещення Русі рух транспорту буде обмежений. З 11:00 до 13:30 буде заборонений рух Володимирським проїздом на відрізку від Софійської площі до Михайлівської площі.


З нагоди річниці Хрещення Русі рух транспорту буде обмежений

Вірянка Неоніла радить усім парафіянам прийти у свій храм та послухати службу з блаженнішим Епіфанієм.

Цей день став знаковим для нашого народу. Віра просвітила наш народ. З Хрещенням Русі прийшла освіта та наука в Україну. Важливо пам'ятати цей день, бо він свідчить про те, що ми – українці – це давній народ,
– пояснив капелан отець Дмитро.


Хода до пам'ятника князю Володимиру / Фото 24 каналу (Єгор Скоріна)


Віряни вирушили ходою / Фото 24 каналу (Єгор Скоріна)

Цьогоріч у зв'язку зі 1031-річчям з дня Хрещення Русі урочистості у Києві відбудуться 27-28 липня. Зокрема, заплановано молебні та хресні ходи парафіян ПЦУ. Це буде перша православна хода Православної церкви України в Києві. Також зранку відбудеться літургія на території Софії Київської.

Дивіться відео: ПЦУ вперше проводить богослужіння з нагоди 1031-річниці Хрещення Русі