У суботу, 31 жовтня, поліцейський Дмитро був на чергуванні. Коли приїхав на виклик — подумав: волоцюги вкрали дитину. Виявилось, що то батьки хлопчика. Медики впізнали малого — у серпні в лікарні йому зробили операцію на серці. А три тижні тому батьки привозили його на плановий огляд. Але, очевидно, загуляли. Додому у Фастів не доїхали.

За три місяці життя малому перепало добряче, каже головний лікар "Кардіоцентру". Народився хлопчик у фастівській електричці, переніс операцію на серці, мало не замерз на вулиці, і ледь не згорів у лікарні. Кілька днів тому у тому відділені, де він лежав, сталася пожежа.

Хлопчика за тиждень відігріли і відгодували. З часом малому потрібно буде зробити ще одну операцію на серці. Нині лікарі готові виписати дитину, проте — немає куди. За тиждень мама з'явилась один раз. Відтак, полісменам довелось звернулись до уповноваженого Президента з прав дитини. Микола Кулеба з'ясував — маму Віктора звати Людмила, вона родом з Полтавщини.

Читайте також: Рибалка впав зі стрімкого обриву і дивом вижив

Поки соціальні служби розшукують маму Віктора, щоб та довела, що зможе виховувати хлопчика. Або ж добровільно дала дозвіл на усиновлення. Інакше її позбавлять батьківських прав. Нині уже 10 сімей готові стати люблячими батьками для хлопчика, котрий пройшов випробування холодом, голодом і вогнем.

Автор сюжету — Олександра Ревуцька.