Як з’ясували правоохоронці, Chevrolet Niva виїхав на зустрічну смугу, а опісля сталося його зіткнення з мотоциклом.

Читайте також: П'яний водій поранив поліцейського у Києві: фото 18+

В результаті аварії водій і пасажир мотоцикла, жителі села Сотниківка, від отриманих травм загинули на місці. Їм було 32 та 57 років. Тіла чоловіків відправили на судово-медичну експертизу задля встановлення причин їхньої смерті. Також як докази з місця інциденту вилучено автомобіль та мотоцикл – їх поліцейські помістили на майданчик тимчасового затримання транспортних засобів.

За інформацією прес-служби Нацполіції у Київській області, порушником виявився 32-річний житель Яготина, який водночас є депутатом міськради. Його вже затримали. Слідство встановило, що на момент ДТП алкоголь в крові водія лекговика становив 2,0 проміле (допустима норма – 0,2).

ДТП, Яготин, Київщина, депутат, мотоцикл
П'яна ДТП за участю депутата міськради на Київщині

На місці події працювали керівництво та слідчо-оперативна група Яготинського відділення поліції, експерти-криміналісти, працівники Слідчого управління поліції Київщини, а також медики.

За фактом інциденту відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу про порушення правил безпеки дорожнього руху. Наразі триває слідство, правоохоронці встановлюють обставини смертельної ДТП.

Депутату 7 травня повідомили про підозру у скоєнні смертельної аварії, повідомив прокурор Київської області Максим Киричук. Якщо суд визнає депутата винним, йому загрожує до 10 років в’язниці з позбавленням права керувати авто на 3 роки.

Політиків вже не вперше ловлять на керуванні авто у стані алкогольного сп’яніння. Зокрема, на початку квітня на Столичному шосе в Києві патрульні після гонитви зупинили автомобіль Audi. Його водієм виявився колишній народний депутат від "Батьківщини" Ігор Скосар: власне він так і представився правоохоронцям. За результатами перевірки на алкотестері, в організмі водія виявили 2,39 проміле алкоголю.

Зауважимо, що з листопада штраф за керування транспортом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння складає від 17 тисяч гривень до 34 тисяч гривень. Крім того, у порушника забиратимуть права терміном до трьох років.