Про це під час брифінгу повідомив головний лікар медзакладу "Феофанія" Ігор Семенів.

До теми: ДТП за участю Кулеби: перші дані слідства вказують на вину дитячого омбудсмена

Реабілітація ділиться на три етапи і після таких складних політравм може тривати і рік, і півтора року. Перший етап тільки триває від 6 до 8 місяців, тому вже у реанімації проводиться частина першого етапу: лікування і паралельно триває реабілітація,
– зазначив лікар.

За його словами, реабілітація у таких випадках завжди тривала. Але все залежить від індивідуальних особливостей організму людини. Семенів також звернув увагу на психологічну реабілітацію, зазначивши, що вона дуже важлива і теж може потребуватиме певного часу.

Старший син Кулеби перебуває у важкому стані. За словами лікарів, йому дають сильні знеболювальні, через які важко адекватно оцінити стан його свідомості. Про наслідки черепно-мозкової травми теж поки що зарано говорити.

Про ДТП за участю Кулеби

  • Аварія трапилася ввечері, 24 листопада в селі Чабани Київської області.
  • У ДТП серйозно постраждали двоє синів Кулеби – 19-річний Тимофій і 10-річний Єлисей, сам Кулеба і водій мікроавтобуса.
  • Кулеба разом із сином перебувають у лікарні "Феофанія", стан дитячого омбудсмена – середньої тяжкості, загрози життю немає. У Кулеби медики діагностували струс мозку та численні забої й травми.
  • Стан старшого сина Тимофія – важкий. Лікарі кажуть, що юнак – непритомний. Він перебуває у стані медикаментозної коми, йому вводять знеболювальні. У нього діагностували закриту черепно-мозкову травму.
  • Про стан молодшого сина Єлісея наразі нічого невідомо. За непідтвердженою інформацією, ним опікуються лікарі в Охматдиті. За словами знайомого Миколи Кулеби Сергія Козака, у хлопчика переламаний таз і щелепа, також забої різного ступеня.
  • Водій мікроавтобуса, який зіткнувся з машиною Кулеби, перебуває у Києво-Святошинській лікарні. Його госпіталізували із закритою черепно-мозковою травмою, забійною раною лобної ділянки голови, струсом головного мозку та травмами черевної порожнини.
  • На опублікованому відео аварії помітно, що Кулеба виїхав на червоне світло, а інший учасник ДТП, ймовірно, перевищив швидкість.