Вбивство Шеремета

Вранці 20 липня на перетині вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького у Києві вибухнув автомобіль, в якому їхав журналіст Павло Шеремет.

Машина належала керівнику інтернет-видання "Українська правда", яка була цивільною дружиною Шеремета. Порошенко доручив забезпечити Притулу охороною і забезпечити негайне і прозоре розслідування.

У мережі з'явилося детальне відео з камер спостереження на перехресті, де був убитий журналіст.

Міністр юстиції України Павло Петренко не відкидає, що мотивом вбивства журналіста Павла Шеремета була його професійна діяльність. Президент Петро Порошенко вважає, що єдиною метою вбивць журналіста було "дестабілізувати ситуацію в Україні, можливо, напередодні інших подій".

Радник глави Служби безпеки України Юрій Тандіт розповів про чотири версії вбивства журналіста Павла Шеремета, які розглядає слідство. Свою версію озвучив і глава Закарпаття Геннадій Москаль.

У Києві відбувається акція вшанування пам'яті журналіста Павла Шеремета. Низка політиків та журналістів шоковані новиною про вбивство. Зокрема, глава Одещини Міхеїл Саакашвілі поділився спогадами про Павла Шеремета.

У Києві підірвали мого друга У 2009 він написав про мене дуже критичну, мені здавалося з абсолютно несправедливими звин...

Опубліковано Mikheil Saakashvili 20 липня 2016 р.

До слова, у міжнародній правозахисній організації "Репортери без кордонів" прогнозують негативні наслідки для України.

Редакція 24 Каналу висловлює співчуття рідним та близьким Павла Шеремета.

Заява терористів

У відповідь на заяву секретаря РНБО Олександра Турчинова про можливе введення в Україні воєнного стану бойовики відреагували загрозливою заявою.

"Звучать войовничі заяви керівництва України. Не виключено подальше загострення, масоване застосування великокаліберної артилерії по мирних містах… Ми в черговий раз звертаємося до міжнародних посередників, правозахисним організаціям, світової громадськості і СММ ОБСЄ із закликом вплинути на військово-політичне керівництво України і відновити мирне життя на Донбасі, припинити геноцид і криваві військові злочини. Ми віддані мирному шляху врегулювання конфлікту. Але злочинці з Києва, залишаючись безкарними, знову і знову провокують нас на жорстку відповідь", – йдеться у повідомленні.

Курйоз дня

Лідер скандальної російської групи "Ленінград" Сергій Шнуров написав пісню про прийдешні Олімпійські ігри і опублікував її на своїй сторінці в Instagram.

"Нас хотят уже лишить Олимпиады, чтобы пламя потушить наших сердец", – співає епатажний музикант. Звісно, він має на увазі скандал навколо збірної Росії, яку через допінгові проблеми можуть не пустити на Олімпіаду-2016 у Ріо-де-Жанейро, що стартує 5 серпня.

Відеоролик Шнурова вже став хітом інтернету – вже зібрав 263 тисяч переглядів.

A video posted by Shnurov Sergey (@shnurovs) on

Анонс

21 липня терористи "ДНР" передадуть Україні 23-ох засуджених.

Також у цей день представники Міжнародних федерацій обговорять інформацію про махінації з допінг-пробами, яку оприлюднила незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA).