Карантин вихідного дня був недоцільний та неефективний

Карантин вихідного дня доцільний, як один з методів зменшення соціальної активності. Проте, незважаючи на це, темпи поширення коронавірусу, як в столиці, так і по всій Україні, залишились стрімкими. Про це повідомив голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан в коментарі РБК-Україна.

Читайте також Локдаун в Україні поки вводити не будуть: Степанов пояснив, чому

Сьогодні він не показав свою ефективність і доцільність при даних умовах. Результатів по карантинним заходам – немає ніяких. З епідеміологічної точки зору. Можливо, якісь інші,
– наголосив Рубан.

У МОЗ вирішили не продовжувати карантин вихідного дня

Зазначимо, що раніше у МОЗ підтвердили, що продовжувати тривалість карантину вихідного дня не планують. Наразі у відомстві оцінюватимуть його ефективність. В уряді роздумують над введенням локдану. Проте поки що точна дата та перелік обмежень невідомі.

Яка ситуацію з коронавірусом в Києві?

Станом на 2 грудня в Києві недугу діагностували у 74 тисячі 12 осіб, 1 339 випадків – летальні. Лише за останню добу COVID-19 виявили у 1735 людей у столиці.
Загалом в Україні зафіксували понад 758 тисяч випадків коронавірусу, від хвороби померли 12 717 осіб. Одужали більше ніж 369 тисяч. За останню добу коронавірус виявили у 13 141 людини.