Тоді правоохоронці розглядали п'ять версій вбивства. Зокрема "професійна діяльність" та "російський слід". Опитали понад тисячу осіб, але за два роки ні замовників злочину, ні виконавців вибуху не встановили.

Читайте також: Уряд США чекає на розкриття вбивства журналіста Шеремета

Перші особи держави обіцяли взяти розслідування під особистий контроль. Сьогодні у МВС відмовляються інформувати суспільство про хід розслідування. Востаннє правоохоронці звітували про хід справи у лютому 2017 року. А у вересні минулого року судові рішення у цій справі і зовсім засекретили.

Ба більше ми намагалися з'ясувати, взяти якийсь коментар у посадових осіб, але нас звинуватили у спекуляції, що під дати ніякі розслідування не робляться,
– зазначив журналіст Роман Кравець.

За час розслідування вбивства колеги взялася команда журналістів. Накопали більше, ніж офіційне слідство. Зокрема і те, що в ніч перед вбивством біля дому Шеремета у засідці сидів Ігор Устименко – колишній співробітник кримського управління СБУ.

А там, як ми знаємо, був дуже високий відсоток зрадників. Тому цілком можливо, що ці працівники СБУ можуть діяти в інтересах інших країн. Вони можуть бути просто перевербовані ФСБ,
– розповів Дмитро Гнап.

Правоохоронці екс-есбеушника допитали. Кажуть, що Устименко там опинився випадково. А ресурсів на те, щоб встановити у них не вистачає, адже Павло Шеремет був громадянином Росії, а слідчі дії на території ворожої держави проводити не можливо. Та на думку Дмитра Гнапа правоохоронці просто провалили справу. Згадує, як під час журналістського розслідування знаходили докази, які були на поверхні, і які слідчі зовсім не брали до уваги.

Наразі адвокати сім'ї Шеремета намагаються перекваліфікувіати справу у теракт. Сподіваються, що тоді це дасть можливість слідчим залучити більше ресурсів для розслідування. А журналісти вже скоротили версії про мотиви вбивства із 5 імовірних до однієї вірогідної. І зовсім скоро будуть готові її озвучити.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року в Києві вбили відомого журналіста Павла Шеремета, який останні роки жив та працював в Україні. Розслідування цього умисного вбивства досі триває.