20 липня 2016 року близько 8 ранку підірвали автомобіль відомого журналіста Павла Шеремета. Одразу після убивства журналіста у поліції розкриття злочину зробили пріоритетним.

Ми створюємо оперативну групу, туди входитимуть кращі наші співробітники. Я вже сказала Президентові України, що розслідувати вбивство Павла Шеремета – це справа честі,
– повідомила голова Нацполіції у 2016 році Хатія Деканоідзе.

Та попри гучні заяви, слідство за рік роботи, здається, так і не просунулось. Винуватців не затримали. Хоча камери відеоспостереження зафіксували і жінку, яка закладала вибухівку і її спільника.

Читайте також: Розслідування цієї справи потрібне владі України, – матір Павла Шеремета

Колеги загиблого проводять своє власне розслідування. Якщо вдасться знайти щось важливе, обіцяють оприлюднити.

Перші результати своєї роботи журналісти показали в травні. У фільмі "Вбивство Павла" вони накопали більше, за правоохоронців. Нові записи з відеокамер, нові свідки, факти стеження за журналістами і навіть екс-працівник СБУ, якого помітили неподалік будинку журналіста в ніч перед його смертю.

У нас є певний обмін інформацією з правоохоронними органами. Це сталося вже після публікації нашого розслідування. До публікації розслідування з нами правоохоронці не особливо охоче контактували, тобто на всі наші прохання поділитися певною інформацією чи уточнити певну інформацію нам відповідали, що це таємниця слідства,
– підкреслив журналіст-розслідувач Дмитро Гнап.

Та наразі вийти на слід виконавців чи замовників не вдалося. Жодна версія щодо мотивів злочину не отримала чітких доказів, а слідством не задоволений ніхто – від журналістів і до чиновників найвищого рангу. Та сьогодні, в день річниці убивства журналіста у ГПУ та поліції обіцяють розповісти нові деталі про хід розслідування.

Нагадаємо, у справі вбивства Шеремета винесено вже майже сотню судових рішень.