Він працював тележурналістом у Білорусі – там його кинули за ґрати, а згодом депортували і позбавили громадянства. Працював в Росії – та розпрощався із ним після анексії Криму та війни на Сході.

Потім Павло Шеремет жив в Україні. До смерті. Його автомобіль підірвали рівно рік тому. Сьогодні його колеги нагадали владі, що вбивство досі не розкрили.

Адміністрація президента стала першою зупинкю на шляху акції. Туди віднесли пропозицію долучити до розслідування фахівців з Європи та Штатів. До учасників акції ніхто не вийшов. А от під МВС з людьми поспілкувався речник відомства.

Все, що на думку слідства не зашкодило б справі було оприлюднено. З тих пір слідство нам не дозволяє оприлюднювати якісь інші додаткові відомості, які б сказали щось більше,
– сказав речник МВС Артем Шевченко.

Журналісти зробили власне розслідування. Знайшли свідків, відео з камер і нових фігурнатів справи, яких пропустили слідчі. Зокрема екс-працівника СБУ, який був неподалік дому Шеремета в ніч перед загибеллю. Лише після того, як фільм вийшов в ефір, правоохоронці почали ділитися інформацією.

До публікації розслідування з нами правоохоронці не особливо охоче контактували, тобто на всі наші прохання поділитись певною інформацією чи уточнити певну інформацію нам відповідали що це таємниця слідства,
– розповів журналіст-розслідувач, "Слідство.інфо" Дмитро Гнап.

У МВС кажуть, що Шеремет мав дуже багато контактів – зокрема у Росії та Білорусі, де теж встиг попрацювати журналістом. Тому навіть остаточний мотив слідчі визначити поки не можуть. А журналісти обіцяють - про загибель нагадуватимуть доти, доки справу не розкриють.