Інформацію про озброєних чоловіків на ринку "Столичний" підтвердили у поліції Києва. За останніми даними, фізичного протистояння вдалося уникнути.

Важливо Оборудки на 17 мільйонів гривень: Нацполіція затримала групу шахраїв

Що відбувалося на ринку "Столичний"

Адміністрація ринку повідомила про припинення роботи "Столичного" ринку. За їх словами, причина полягає у необхідності укладення нових договорів з орендарями. Директор підприємства повідомив, що останнім часом ринок незаконно контролювався представниками так званого "єнакіївського" кримінального угруповання. Один з її учасників – Олександр Стельмах – зараз перебуває в міжнародному розшуку. Проти другого – Рустема Абдукадирова – порушено справи про шахрайство і доведення підприємства до банкрутства.

Підлеглі цього угрупування перешкоджають нормальній роботі ринку і погрожують співробітникам і орендарям. Одна з груп "абдукадировців" забарикадувалася в адміністративному приміщенні ринку і не пускає туди власників.

У той же час, пул проросійських блогерів та інтернет-ЗМІ (на чолі з Анатолієм Шарієм) запустили хвилю про нібито захоплення ринку "Тітушками".

Зараз поліція ознайомлюється з документами і намагається розібратися в ситуації. Цікаво, чи поставлять правоохоронці точку в свавіллі "єнакіївських" в столиці України? На виклик оперативно прибули київські правоохоронці. Наразі поліція продовжує ознайомлюватись з документами і намагається розібратися в ситуації.

Протистояння на ринку "Столичний": дивіться відео

Що відбувалося на ринку "Столичний" / Фото "Обозреватель"

Як діяли правоохоронці

Коли на місце події прибув столичний спецназ, вони у супроводі бійців Нацгвардії оточили периметр ринку. З павільйону вибігло приблизно 80 нападників, але до бійки з поліцією не дійшло. Згодом два взводи силовиків у супроводі тітушок відправилися до захопленого павільйону. Всі входи заблокували, а всередині тривають слідчі дії.

Як повідомили у поліції, українським правоохоронцям вдалося взяти ситуацію під свій контроль і вони забезпечують публічний порядок на ринку "Столичний". На щастя, постраждалих внаслідок рейдерського захоплення немає.

Нині поліція охороняє публічний порядок та проводить превентивні заходи на ринку "Столичний". Найближчим часом буде надано правову оцінку діям учасників конфлікту та прийнято рішення щодо притягнення їх до відповідальності,
– зазначили правоохоронці.

За останніми даними центральний в'їзд і виїзд з території ринку залишається фактично заблокованим причепами.