Про це в ефірі програми "Справа детектива" сказала детектив НАБУ Олена Кроловецька. Вона зазначила, що цим рішенням адміністративний суд вийшов за межі своєї компетенції.

"Адміністративні суди за законодавством України не мають права здійснювати оцінку доказів у кримінальних провадженнях. І взагалі розглядати будь-які питання, розгляд яких визначається кримінальним процесуальним законодавством. В даному випадку, за кримінально-процесуальним кодексом України здійснювати оцінку доказів здобутих у кримінальному провадженні уповноважений лише суд, який здійснює розгляд справи по суті", – сказала детектив.

Зараз Національне антикорупційне бюро намагається оскаржити незаконне рішення адміністративного суду.

Нагадаємо, в жовтні минулого року, невдовзі після того, як детективи НАБУ спіймали Борислава Розенблата на літаку, коли він намагався відлетіти до Німеччини, нардеп подав позов про незаконність дій детективів щодо оперативно-розшукових заходів щодо нього.

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Борислава Розенблата до НАБУ, визнавши протиправними дії оперативнків антикорупційного бюро у так званій "бурштиновій справі. Рішення суддя Руслан Арсірій ухвалив в закритому режимі, сторони для пояснень не викликав.