Два роки тому син Олександра Басовиського – Антон – загинув під час величезної пожежі на нафтобазі "БРСМ" у Василькові, що на Київщині. Хлопець був рятувальником. Антона та ще двох його колег посмертно нагородили орденами "За мужність" III ступеня. А потім про них забули.

За два роки слідства зробили тільки те, що виключили нас, родини загиблих пожежників, зі слідства по "БРСМу",
– сказав батько загиблого.

Слідство справу розділило. Щодо "БРСМу" нібито тривають судові процеси. Та доступу до розгляду сім'ї загиблих не мають.

Це пов'язано виключно з корупцією, виключно з корупцією посадових осіб МВС і Генеральної прокуратури. Родичів загиблих осіб отак цинічно зі справи виштовхують і не дають їм навіть заявити про свої вимоги,
– прокоментував адвокат потерпілих Олександр Мірошник.

Натомість відкрили ще одне провадження. У ньому родичів загиблих і вписали як потерпілих. Так вийшло, що відповідальними за смерть рятувальників зробили не керівництво нафтобази "БРСМ", а двох працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Справа, яка стосується потерпілих, до суду ще не дійшла. На якому етапі слідство, не знає навіть адвокат. Натомість суди щодо "БРСМу" тривають з осені минулого року. Тут на лаві підсудних – п'ятеро керівників. Їх звинувачують у службовому недбальстві. Та своєї вини в "БРСМ" не визнають.

Читайте також: Пожежа нафтобази під Києвом: чому розслідування не дає необхідних результатів

Тож гучні обіцянки покарати винних і досі залишаються лише словами. Батько Антона каже, що у цій історії є один єдиний плюс – після загибелі рятувальників їхнім колегам почали давати ліпше спорядження.